Historie

Darvi Transport is al 130 jaar een begrip op het gebied van transport. Darvi Transport is hiermee de oudste 'hoeksteen' van de Meeus Group. Darvi werd in 1887 in Dinteloord opgericht en de naam "Darvi" vindt hier dan ook zijn oorsprong: Dinteloordse Auto Rij en Verhuur Inrichting
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Darvi Transport was in die tijd zeer all-round bezig met transport. Van taxi- en bussen tot transport met vrachtwagens. Darvi Transport heeft pas in 2001 het bustransport verkocht gezien de markt waarop zij actief was (bussen voor transport van personeel naar het werk) sterk aan het krimpen was. Er was geen wens om verder te gaan in busreizen.

In de jaren 60 kwam de focus steeds meer te liggen op vrachttransport en dan met name transport van suiker, chemicaliën en divers stukgoed.  Vanuit deze specialismes is Darvi verder uitgegroeid tot Benelux transporteur. Eén jaar voor het 100-jarig bestaan werd Darvi verkocht aan Meeus Transport gezien het gebrek aan opvolging binnen het bedrijf.

Binnen de groep met Meeus is het Benelux karakter van de activiteiten steeds verder uitgebouwd en werd het specialisme van het leveren van keukens aan de activiteiten toegevoegd gezien Meeus Transport zich meer ging richten op internationaal transport naar Frankrijk.

Nu nog blijven het leveren van keukens en suiker belangrijke activiteiten van Darvi Transport echter is het groupagenetwerk de laatste jaren enorm uitgebreid door de komst van (internationale) klanten met activiteiten in de DoeHetZelf, verpakkingsmiddelen en chemicaliën markten. Veel van deze klanten maken gebruik van zowel de kunde van Darvi als Mepavex Logistics, Meeus Transport en Hartog&Bikker.

Darvi Transport heeft zich in de tijd kunnen neerzetten als een betrouwbare en deskundige partner die groot genoeg is om grote klanten optimaal te kunnen bedienen met de flexibiliteit en korte communicatielijnen van een kleiner bedrijf.